Relaxound

In april 2013 is Relaxound opgericht door Philipp Störring en Dennis Clasen. Hun idee was om een audio concept aan te bieden voor dagelijks medisch gebruik. Als eerste is de Zwitscherbox relaxation tool ontwikkeld. Na het in gebruik nemen van de Zwitscherbox door doktoren, volgde ook het gebruik door particuliere klanten. De grote doorbraak kwam in mei 2015 toen de MoMa Design Shop in New York hoogte kreeg van het product. De Zwitscherbox wordt momenteel verkocht in 25 landen en 1350 winkels wereldwijd. 
 
De Zwitscherbox is een geluidsbox waar vrolijk getjilp uitkomt, waarmee vredige en ontspannende momenten gecreërd worden in het dagelijks leven. Door middel van een sensor wordt er een concert van vogelgezang in gang gebracht voor 2 minuten lang. Net als bij het maken van een boswandeling, zijn de verfrissende vogelgeluiden te horen. Adem diep in en ervaar een staat van welzijn. De Zwitscherbox helpt ons op dagelijkse basis te herinneren om diep te ademen en om onze batterijen met frisse energie weer vol te laden. 
 
Het aanbod is inmiddels verder uitgebreid met producten zoals de Birdybox en de wierrookstokjes Relaxscent. Alle producten worden ontworpen vanuit de Relaxound visie. "We leven in een complexe wereld die steeds sneller lijkt te draaien. De producten creëren ontspannende en gelukkige momenten", zoals Philipp Störring en Dennis Clasen hun grote verlangen beschrijven aangaande hun producten. 

Sinds 2017 werkt Relaxound samen met de organisatie "1% voor de planeet" en doneert 1% van de totale omzet aan twee gecertificeerde milieuorganisaties. In Duitsland wordt het Mountain Forest Project Association gesteund, die zich bezig houden met het behoud en onderhoud van het woud. Een ander deel van de donaties gaat naar Sadhana Forest in India met als doel de grondwatervoorraad te vullen op het platteland voor het verbouwen van voedsel. 
 
www.relaxound.com